Direktlänk till inlägg 8 april 2010

En eftermiddag i skogen

Av Sofie - 8 april 2010 17:18

  Tristan sträcker ut i soffan, lyckligt ovetandes om framtiden...

 

Nu är spårsäsongen officiellt uppstartad, äntligen! Skogen är så gott som snöfri så nu är det fritt fram att köra och lycklig till tusen är mitt lilla aussiemonster.


Anna har återvänt från "landet långt borta" och vad är ett bättre sätt att välkomnas hem på än en eftermiddag i skogen med spår och uppletande, så det var precis vad det blev!


Målet med dagens träning var att skapa en positiv känsla och egentligen bara föda motivationen inför säsongen och det tror jag nog att vi lyckades med.


Vi började med uppletandet medan spåret fick ligga till sig och Tristan var speedad, lite väl speedad. Han sprang som en tok och det tog en stund innan nosen kopplades på, inte så effektivt men han hade roligt iaf och det var ju faktiskt det som var tanken!


Jag insåg dock att jag förstört en hel del av Tristans arbete i rutan. Tidigare gjorde han raka skick och plockade alla saker i rätt ordning men någonstans på vägen har jag slarvat med träningen och nu springer han alldeles för ostrukturerat och slarvar ordentligt de första 15-20 metrarna... Dessutom misstänker jag att han börjat välja saker. Inte så att han tar något och sedan byter, utan han springer först runt och kollar vad som finns innan han tar det som verkar roligast... Skärpning och mer strukturerad träning får det bli framöver.


Spåret... Ja vad ska man säga. Något har hänt under vintern, Tristan har hittat ett tempo som är betydligt mer önskvärt än tidigare så nu hinner både monstret analysera vad han luktar och jag  följa med utan att slå ihjäl mig totalt. Idag tuffade Tristan på bra men hade lite problem vid några väg/stig övergångar. När jag väl lyckades hålla mig utanför (fick lite välbehövligt skäll av Anna) och lät honom jobba ifred löste han problemen bra och kämpade på. Det jag är väldigt glad över är hur han söker sig tillbaka för att ringa in spåret på nytt och sedan tar det lite långsammare och noggrannare av sig själv.


Det vi tar med oss från dagens spår blir att träna fler hårda spår (för noggrannheten), fler stigövergångar och att jag inte ska lägga mig i (Tristan klarar det mycket bättre själv).


Kameran var med men jag kämpar fortfarande med inställningarna för att ta rörelsebilder... Frustrerande! Dessutom har jag inte lyckats komma på hur jag tar bilder med kort skärpedjup i dagsljus (de blir väldigt överexponerade). Så om någon har tips, berätta gärna!


Idag är det veterinärbesikting av de små pirayorna, så håll tummarna för att alla är friska och krya!

 
 
Sanna Tijah Älva

Sanna Tijah Älva

8 april 2010 19:54

Härligt med skogsarbete!! Såg små tussilago idag i diket, våren är här!
Ja klart de var friska och krya allihopa,svårt att tro anat med det tempot de håller,

http://www.sugarwinds.se

 
Amanda

Amanda

9 april 2010 12:53

Vilken härlig bild! Och så vacker han är!
Synd att höra att han börjat slarva i rutan, men det löser sig säkert!

Aussie står på topplistan hos mig, och tänkt skaffa en om några år. Kul att läsa andras bloggar om sina galna hundar. ;)

http://rimrose.blogg.se

 
Malin

Malin

9 april 2010 17:11

Ja jag gillar den också :)
Tyckte du inte att moa, shaggy och bamsebilden va fin haha :P

Jag vill tillbaka till landet!

http://difloydsfiesta.com

 
Amanda (igen)

Amanda (igen)

9 april 2010 19:20

Hon tackar och bugar! Haha. Gammal dam är hon, men lika barnslig för det.

Blir ju nästan valpsjuk med dig! :)
Kennel Sugarwind's är en kennel som jag har ett gott öga för. Visst, den är ny. Men jag gillar hennes linjer, och vilka hundar väljer att para. Men en hemsida & blogg säger ju långt ifrån allt om en kennel. Men just nu, hehe.

Varför skaffade du Tristan då? Eller är han din första Aussie? Varför blev det just Aussie?

Kram!

http://rimrose.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 9 augusti 2010 21:46

Precis som många andra just nu så flyttar jag på bloggen. Ni kan fortsättningsvis hitta oss på http://aussiemonster.se Ses där! ...

Av Sofie - 9 augusti 2010 18:00

     Igår var det äntligen dags för oss att bege oss till vallhagen. Det här året har det inte på långa vägar blivit så mycket vallträning som jag önskat men förhoppningsvis kommer det bli lite bättre framöver. Får och hagar stod Micke, som har C...

Av Sofie - 9 augusti 2010 14:18

Och så var semestern slut och vi har nu återvänt från landet och friheten. Min tanke när vi åkte ner var att spåra och träna massor men väl där så gick vi på semester istället. Visst blev det några spår men mest bad och mysiga skogspromenader.   ...

Av Sofie - 28 juli 2010 16:40

Sent igår kväll kom vi hem efter några dagar i sälen. Några dagar som inte riktigt blev som jag tänkt mig. Johan skulle hjälpa till med byggandet av loftet på svärföräldrarnas stuga medan jag planerat att sitta och mysa i solen med en bok, promenera ...

Av Sofie - 22 juli 2010 14:29


   Nu är min sista natt gjord och jag har semester i hela två veckor! Härligt! Vi satsar på en slapparsemester på landet men också en liten tur till Sälen kommer det att bli. Ska bli skönt att bara drälla runt lite, läsa bok och träna hund. ...

Ovido - Quiz & Flashcards