Alla inlägg den 25 april 2010

Av Sofie - 25 april 2010 21:40

Här har det varit fullt upp de senaste dagarna. I torsdags var vi och spårade med Anna och grabbarna. Tristan spårade bra men valde aktivt bort pinnarna och det har nog aldrig hänt förut... Kom på att det var Annas pinnar och vi använt våra egna väldigt mycket på sista tiden (råkade ut för samma sak i uppletandet) så nu blir det till att låna andras. Milo kände sig cool när han skuttade omkring med stora grabbarna Dalton och Doc och fick sig även ett litet korvspår. På kvällen fick Milo följa med till klubben som möteshund och han skötte sig över förväntan. Två bostonterriers var lite mystiska men schäfer var inga problem.


På fredagen var det sökträning med Tristan på schemat. Det var längesedan vi körde och då drog Tristan på spår hela tiden (var väldigt mycket snö) så jag blev riktigt glad när han sprang raka fina skick. Vi har ju inte kört så mycket så monstret fick synretning med pop-up och efter två skick klickade det verkligen till, roligt! Banan var ordentligt kuperad och hundarna fick verkligen ta i och tänka själva för att ta sig fram och upp. Nyttigt och bra, dock lite jobbigt för förarna...!


Lördagen var det ut i skogen igen med Malin, Moa och Tjabo. Tristan fick ett spår på närmare 600 m som han tog sig igenom fint och med markering av Malins pinnar. Även Milo fick sig ett litet spår, denna gång kom han på att börja nosa lite mer men om det var en tillfällighet eller att han faktiskt förstod att det var på marken det roliga var återstår att se. Vädret var kanon och vi passade på att premiärgrilla, urmysigt! Många, många bilder blev tagna men jag har inte hunnit fixa med dem än så de kommer lite senare.


Idag har det varit födelsdagsfirande av mamma och lillasyster så Milo har socialiserat, roat och bitit en massa människor. Även farbror schnauzers skägg fick smaka på miniMis käftar vilket inte var så populärt. Milo var duktig och kunde koppla av och somna trots stimmet runt omkring. 


Milo växer så det knakar. Tycker själv att det är svårt att se annat än att huvudet har ändrat sig men man märker det på att han helt plötsligt når upp till mig i sängen, han får tag i saker högre upp än tidigare och att han är betydligt tyngre att bära runt på. Ramlade över en våg idag som visade 5,1 kg på lilla miniMi.


Milo 10 veckor

      

Ovido - Quiz & Flashcards