Alla inlägg den 9 juni 2010

Av Sofie - 9 juni 2010 09:30

  

Duktiga Tjabo!


Igår styrde vi kosan ut mot Värmdö där Malin och Tjabo skulle debutera i lydnadsettan och vilken debut det blev! De vann hela klassen med sina välförtjänta 180 poäng! STORT GRATTIS från oss!


Fläckarna fick följa med och eftersom vädret faktiskt tillät hund i bil fick Tristan sitta kvar och Milo en chans att upptäcka en tävlingsplats på egen hand. Milo tog det mesta med ro, han buffade lite i början men efter en tillsägelse så var det bra med det. Milo hittade en kompis i en liten staffevalp som han fick busa med och hade inga problem att lägga sig och ta det lugnt när vi sa att det var slutbusat. Lillfläcken skötte sig helt enkelt exemplariskt.


Något vi börjat hårdträna är uppbindning då detta är något som Milo inte gillar. Tristan hade ganska lätt för att lära sig ta det lugnt när han blev uppbunden och till min glada förvåning även accepterar att lugnt ligga och titta när Milo får träna och leka, men inte lilfläcken inte... För mig känns det viktigt att den andra hunden ska kunna ta det lugnt när den andra tränas så det är bara att kämpa på.

Ovido - Quiz & Flashcards