Alla inlägg den 1 maj 2010

Av Sofie - 1 maj 2010 21:15

 Även Även lillfläcken är en livsnjutare


Under veckan har Frasse bott hos oss. Milo tyckte att det var trevligt med ytterliggare en kompis, Frasse inte lika mycket...


På nätterna sov vi alla i sovrummet och först ut på morgonen när dörren öppnades var Frasse. Härom morgonen öppnade jag dörren och tog sedan Milo upp i sängen, Frasse sprang ut i vanlig ordning för att undersöka om något hänt under natten.


Medan vi låg i sängen och försökte gosa (läs bitas) reagerade Milo plötsligt på Frasses steg i lägenheten. Han ställde sig upp spänd som en solfjäder och boffade lite försiktigt. Jag satte ner honom på golvet för att se vad han skulle göra. Milo stod först still och lyssnade spänt och för varje gång han hörde Frasses trippande så boffade han. Jag tänkte att jag skulle testa om han vågade sig ut av sig själv så jag väntade bara tyst bakom honom när han tog några försiktiga steg mot det läskiga. Milo smög runt i lägenheten och boffade lite för säkerhets skull och när han gick runt hörnet till vardagsrummet och fick syn på Frasse, vilken lycka! Det var så himla härligt att se, från att han varit uppblåst och spänd till att öronen låg slickade bakåt och rumpan vickade så han nästan ramlade omkull på en sekund. Vilken lycka lilla Milo utstrålade! Det läskiga monstret var ju bara Frasse!


Idag åkte vi till Ursvik en sväng för lite aktivering av fläckarna. Tristan fick ett spår på lite över 600 m med några utmaningar såsom terrängbyten, spetsvinklar, hårt spår och allmänna klurigheter. Finaste bästaste spårhunden, det är min Tristan! Han jobbar så himla fint så jag får gåshud!


Lillfläcken levde rövare bäst han kunde men fick också uppleva vad som kan hända om man inte är uppmärksam på sin flock. Den försvinner. Lite läskigt blev det visst och han sökte trygghet hos bilen som fanns inom räckhåll.

Stor i orden men liten på jorden skulle man nog kunna säga!

   Vänskapen växer - aussiemonster emellan

Av Sofie - 1 maj 2010 20:59

Denna veckas utmaning bestod av att kampa på tre olika platser med tre olika leksaker. En utmaning som var väldigt nyttig inte bara för valpen utan även för storfläcken i hemmet som fick träna på att vara passiv och lugn trots att det lektes framför nosen på honom.


Plats 1, skogen

  

  

  Vi behöver visst jobba lite med avlämnanden...

 

Plats 2. utanför pendeltåget

  


Plats 3, lokala fotbollsplanen

  


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards