Alla inlägg den 9 augusti 2010

Av Sofie - 9 augusti 2010 21:46

Precis som många andra just nu så flyttar jag på bloggen. Ni kan fortsättningsvis hitta oss på http://aussiemonster.se

Ses där!

Av Sofie - 9 augusti 2010 18:00

  


Igår var det äntligen dags för oss att bege oss till vallhagen. Det här året har det inte på långa vägar blivit så mycket vallträning som jag önskat men förhoppningsvis kommer det bli lite bättre framöver. Får och hagar stod Micke, som har Choice bror Ramsey, för. Anläggningen är under uppbyggnad men ser riktigt riktigt fint ut, kommer nog bli ett toppenställe. Tyvärr var inte ankhagen riktigt färdig än men nästa gång kan det nog bli ett försök på ankor också.


Med tanke på det långa uppehållet hade jag inte jättehöga förväntningar på Tristan men han tände till ordentligt och släppte inte fåren en sekund trots mitt skällande på honom. Vi jobbade med tryckzoner och det blev lina på då jag inte litade på hans stanna. Stundtals kändes han riktigt bra och visade fin attityd för att andra stunder inte uppföra sig alls, en lång men förhoppningsvis rolig väg har vi framför oss.


Milo har blivit så stor nu att han fick chansen att göra sin debut bland fåren (räknar inte ”studiebesöket”  i hagen när han var en liten plutt). Han började med att lugnt trava efter fåren för att helt plötsligt inse sin storhet och gasade på. Man riktigt såg hur han växte av självförtroende. Tanken med dagens övningar var att ha en rolig stund hos fåren och bygga intresse och det tycker jag att vi lyckades med! Efteråt när han var på väg mot publiken såg han så stolt ut och kunde inte sluta le, Milo är ju en äkta smiling aussie!


    

  

  


Drömmer om att kunna delta på ASCA tävlingarna nästa år, speciellt nu när det verkar kunna bli fler än en i Sverige…! Så nu ska jag ta tag i att skaffa tracking number till både Milo och Tristan.


Av Sofie - 9 augusti 2010 14:18

Och så var semestern slut och vi har nu återvänt från landet och friheten. Min tanke när vi åkte ner var att spåra och träna massor men väl där så gick vi på semester istället. Visst blev det några spår men mest bad och mysiga skogspromenader.


  


Veckan började med regn men vädret tog sig och vi fick njuta av fina solnedgångar och varma dagar.


  


          


Runt torpet finns en del kalhyggen där vildhallon fått fäste och nu fanns i överflöd. Även Milo uptäckte tjusningen med hallonen och lärde sig snabbt att rensa buskarna själv. Dock var det inte endast hallon som föll lillfläcken i smaken utan även svart vinbärsbusken på tomten fick påhälsning så fort vi vände ryggen till.


Milo skaffade sig såklart också andra färdigheter under landetvistelsen och bland annat hade han talang för simhopp. Tydligen var det jättekul att hoppa från bryggan och det var svårt att få stopp på det lilla sjöodjuret. Hopp i för att skynda sig upp och hopp i igen...


          


Mot slutet av veckan kom Malin och Robin med sina hundar för att njuta av lite lantlig frihet tillsammans med oss. Hundarna levde livet och den stora överraskningen var att farbror schnauzer och Tjabo hittade varandre. Det hade jag aldrig trott.


Semestern avslutades med lite vallning så grabbarna är nu helt utslagna. Först en vecka på landet och sedan en sväng i vallhagen, det sover man gott på!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010
>>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards